dinsdag 05 november 2019

Puur architectuur: Nieuw belevingscentrum IVC Group dankt aangename binnentemperatuur aan Renson lamellen

Op het dak van het nieuwe hoofdkantoor van het Belgische bedrijf IVC Flooring werden architecturale Icarus 480 lamellen van Renson geïnstalleerd. Deze structurele zonwering doet echter meer dan de zon tegen houden in de zomer. Ze vormen ook een spectaculaire eyecatcher, die men vanaf de E17 ziet.
 
Het Belgische IVC Flooring nam begin dit jaar zijn intrek in het Flooring Development Centre, langs de E17 in Waregem. Het iconische gebouw werd grondig gerenoveerd tot een inspirerende plek waar hun klanten, designers en architecten uit de hele wereld kunnen kennismaken met IVC’s nieuwste realisaties op het vlak van vloerdesign, innovatie en R&D. Voor een optimaal zonweringssysteem deed de IVC Flooring Group, die eveneens lokaal produceert, beroep op het Belgische Renson.

Architecturale zonwering

De architecturale Icarus 480 lamellen van Renson, die geïnstalleerd werden op het schuin zinken dak, springen meteen in het oog. De lamellen, uitgevoerd in dezelfde kleur dan het dak, werden horizontaal geplaatst over de volledige breedte van de aanwezige lichtstraten.

Automatische zonwering

Bovendien worden ze automatisch aangestuurd om meer of minder te sluiten in functie van de hoeveelheid binnenvallend zonlicht. Op die manier houdt men de binnentemperatuur onder controle en is er geen sprake van storende lichtinval.

Dit project was een  heuse uitdaging voor Renson en installateur Habemo  maar samen blikken ze terug op een perfect geïntegreerd zonneweringssysteem.

Project: IVC Flooring Development Centre Waregem
Architect: Glenn Sestig
Leverancier Icarus 480 beweegbare lamellen: Renson
Installateur lamellen: Habemo
Foto’s: IVC Flooring