maandag 12 september 2022

Vuelta voor Remco & Renson

Remco Evenepoel (22) schreef afgelopen zondag geschiedenis toen hij de Vuelta a España aan zijn palmares toevoegde. Bij het overschrijden van de finishlijn in Madrid bevestigde de beloftevolle renner van Quick-Step Alpha Vinyl zijn eerdere glansprestatie in La Doyenne dit voorjaar. Renson is trots Remco en zijn ploegmakkers een duwtje in de rug te geven.

 
In de geschiedenis
Met Remco Evenepoel won voor het eerst sinds 1978 terug een Belg een grote ronde. De laatste Belg die daarin slaagde was Johan De Muynck tijdens de Ronde van Italië. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl gaf zijn eerste grote rondezege glans met tijdritwinst in Alicante én een zege op de Alto de Piornal. Op het korte lijstje van Belgische Vuelta-winnaars volgt Evenepoel levende legende Freddy Maertens op die in 1977 liefst 13 van de 19 etappes won. De beloftevolle, jonge renner uit Schepdaal fietste zich met zijn Vuelta-overwinning dus de geschiedenis in en zet met zijn prestaties Renson mee internationaal op de kaart.

Sportsponsoring
Renson is al sinds 2013 wielersponsor met als doel vooral zijn ‘outdoor living’ in de kijker te zetten. De elegante terrasoverkappingen, die toelaten om een terras het hele jaar door te gebruiken, wisten met sportsponsoring de consument te bereiken. Naast het partnerschap met voetbalclub Essevee Zulte Waregem werd met de wielersport een zeer populaire sport gevonden die zowel nationaal als internationaal door miljoenen mensen langs de kant van de weg en van thuis uit gevolgd wordt. Bovendien zorgt de internationalisering van de grote rondes – denk aan de buitenlandse Grand Départs, het Hongaarse begin van de Giro en het Nederlandse startschot van deze Vuelta – voor een nog grotere impact en visibiliteit wereldwijd.

Unieke belevenissen
Aanwezigheid in een grote ronde in het zog van een topploeg zorgt dat Renson internationale klanten een exclusieve ervaring kan bieden. Ze beleven onvergetelijke momenten in de VIP-wagen waar ze jaren later nog over spreken. Dergelijke belevenissen zorgen voor een onevenaarbare klantenbinding.

Duwtje in de rug
De consequente plaatsing van het Renson Outdoor-logo bovenaan de broek, onder de rug, is een weloverwogen keuze. Deze prominente plek biedt namelijk het meeste zichtbaarheid tijdens tijdritten of bergritten. Als ‘aerokogel’ en klimmer is Remco Evenepoel dan ook het ideale uithangbord.

Gele droom
Paul Renson (CEO Renson Group): “We stapten mee in het 5 jaar project van Patrick Lefevere met de intentie om als Belgisch topteam een zege in een grote ronde na te streven. Dat we dit reeds in ons eerste contractjaar kunnen realiseren is voor mij fantastisch & is niet enkel voor het team een overwinning, maar ook voor de partners commercieel heel belangrijk. In de grote rondes krijg je immers de meeste visibiliteit op een internationaal niveau. Mijn volgende droom is ooit te eindigen in het geel op de Champs Elysees.”

Remco wint de Vuelta
Bronvermelding: foto Wout Beel