Nightcooling

Nightcooling is het concept waarbij ‘s nachts grote natuurlijke luchtstromen zorgen voor een afkoeling van het gebouw en de binnenlucht. Hierdoor zal tijdens de zomermaanden het thermisch comfort optimaal zijn met een minimaal energieverbruik. 

Naast de nood aan voldoende thermische massa die de koelte ‘vasthoudt’, moet voldoende lucht kunnen circuleren doorheen de woning. 

RENSON® biedt een volledig gamma oplossingen aan. De debieten die nodig zijn bij nightcooling liggen tien maal hoger dan de debieten nodig voor basisventilatie. Daarom spreekt men bij nightcooling ook over nachtelijke intensieve ventilatie. 

Om nightcooling in een woning toe te passen worden één of meer roosters aan de buitenkant van het raam geplaatst. Zo is het mogelijk om de ramen ’s nachts open te laten staan en grote verkoelende luchtstromen toe te laten. 

De roosters zijn water- en insectenwerend dankzij de vormgeving van de lamellen en het geïntegreerde muggengaas. 

Om in de winter een grotere lichtval mogelijk te maken, is het rooster 432 eenvoudig afneembaar. 

Bij nieuwbouw wordt de nightcooling voorzien in het ontwerp van de woning. Bij bestaande woningen kan het rooster eenvoudig gemonteerd worden voor elk opengaand raam.
 

created by anaXis NV