Nieuws

EPB Congres: Renovate the future

dinsdag 14 maart 2017

Een oude woning renoveren volgens de nieuwe energieprestatie-eisen is geen sinecure. Daarom informeren de partners van ‘box, energiezuinige bouwschil’ u over het groeiende belang van een goede bouwschil, niet alleen in nieuwbouw- maar ook in doorgedreven renovatieprojecten. Slim – energiezuinig en duurzaam – renoveren begint bij de bouwschil, als we de waarde van de woning in stand willen houden. Een duurzame bouwschil zorgt immers voor betere energieprestaties en meer rendement op lange termijn.

Hoe kostenefficiënt is investeren in de bouwschil tijdens een renovatieproject? En wat is de invloed van goeie isolatie, raamprofielen en beglazing, luchtdichtheid, ventilatie en zonwering op een duurzame verbouwing? Op deze en andere vragen krijgt u een antwoord -onderbouwd met casestudies en praktische tips – tijdens het tweede EPB-congres.

Bezoek een Ambassador op de Renson Days

donderdag 9 maart 2017

Maak kennis met jouw terrasoverkapping of de gepaste zonwering voor jouw woning tijdens de Renson Days op zaterdag 11 en zondag 12 maart 2017.

‘Naturally Feeling Good’: comfort en welbehagen voorop in nieuwe Renson-campagne

vrijdag 24 februari 2017

Renson maakt er een punt van om groots uit te pakken op Batibouw. En dat was dit jaar niet anders. Niet alleen de Healthbox 3.0 slimme ventilatie-unit viel er in de smaak, maar de specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen gooide er ook hoge ogen met de nieuwe ‘Naturally feeling good’-campagne, waarin de interactie tussen kind en dier de hoofdrol opeist.

In primeur op Batibouw : Healthbox 3.0 – de nieuwe generatie slimme ventilatie

vrijdag 10 februari 2017

Healthbox 3.0 zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie communiceert actief met de bewoners via de bijbehorende applicatie. Zo heb je voortaan altijd en overal zicht op de luchtkwaliteit in huis en de activiteiten van het ventilatiesysteem. Met extra tips en personalisatiemogelijkheden per kamer, stem je de ventilatie nog beter af op je leefritme.  

Panovista Max wint de ‘Trophée de l’innovation d’Equip’Baie (Parijs) en de ‘Coup de Cœur de la presse pro’

woensdag 7 december 2016

Acht producten hebben een prijs gewonnen in het kader van de ‘Trophées Equipbaie – Metalexpo 2016’.  Daarnaast werden op de beurs in Parijs ook 3 ‘Coup de Coeur de la presse pro ‘ en een speciale vermelding uitgereikt.  De Panovista Max van Renson sleepte daarbij zowel de ‘Trophées’ alsook de ‘Coup de Coeur de la Presse’ in de wacht, die laatste in de categorie ‘Design’.…

Zonwering en gevelbekleding volgt curve van gebouw

woensdag 30 november 2016

De architecturale grens tussen de residentiële en de projectmarkt vervaagt. Het gevolg is een kruisbestuiving die zorgt voor tal van nieuwe invalshoeken, originele oplossingen en uitdagende ontwerpen voor beide doelgroepen. Een groeiende vraag naar gebogen aluminium gevelbekleding en structurele zonwering is daarvan een rechtstreeks gevolg. Renson speelt daarop in met een architecturale oplossing met gebogen lamellen.

Geef inbrekers geen kans

dinsdag 29 november 2016

Renson breidt assortiment inbraakvertragende roosters uit met nieuw raamrooster

Een gebouw mag nog zo goed afgesloten zijn, een kipraam laten openstaan kan al voldoende zijn om ongewenst bezoek over de vloer te krijgen. Met een inbraakvertragend rooster van Renson hoeft daar nochtans niemand meer van wakker te liggen. Maar ook bij andere toepassingen bewijzen de inbraakvertragende eigenschappen van de Renson roosters hun nut.

 

Renson & VTI Waregem: samen naar praktijkgericht opleidingen

woensdag 23 november 2016

Omdat technische opleidingen in het onderwijs beter moeten afgestemd worden op de gebouwen van morgen - met alle nieuwe eisen die daarbij komen kijken – slaan Renson en VTI Waregem al langer de handen in elkaar. De leerlingen van de derde graad electromechanica en industriële wetenschappen krijgen dankzij gezamenlijke proefprojecten en testopstellingen een meer praktijkgericht opleiding die mee bijdraagt aan de vergroening van de samenleving. 

Energie-efficiënt bouwen hand in hand met gezond wonen

woensdag 2 november 2016

“Energie-efficiënt bouwen was voor ons een evidentie, maar van passief bouwen zijn we dan weer geen fan. Daarvoor zijn we te veel uithuizig. Liever dan een perfect geïsoleerde ‘gesloten doos’, kiezen we dan ook voor energiezuinige technieken én hernieuwbare energie.” Aan het woord zijn Bram Vanderborght, professor Robotica aan de Vrije Universiteit Brussel en zijn vrouw Ramona Simut, bouwheer van een bijna energieneutrale nieuwbouwwoning in Vlaams Brabant.

Case study: Weids panorama mét Panovista Max doekzonwering, zonder storende kabels of geleiders (met video)

woensdag 2 november 2016

Moderne woning ontworpen rond glas op glas hoekraam met zicht op de natuur

In het Nederlandse Goes was het het uitzicht op een stukje ongerepte natuur dat Tom en Gerda Schraven over de streep trok om er hun nieuwe woonst op te trekken. Het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer was voor de architect dan ook dé uitdaging om zijn ontwerp rond uit te werken. Het resultaat: een groot glas op glas hoekraam waarmee de bewoners aan uitzicht naar buiten niks hoeven in te boeten. Noodzakelijk gevolg: de zonwering moest zich dan maar aan het architecturale ontwerp aanpassen.

created by anaXis NV